Jumalanpalvelus

• Lemin kirkossa on jumalanpalvelus sunnuntaisin klo 10. Poikkeuksen tekevät tapaninpäivä, toinen pääsiäspäivä ja juhannuksen jälkeinen sunnuntai, jolloin jumalanpalveluksen pitopaikasta ilmoitetaan erikseen kirkollisissa ilmoituksissa.
Lemin kirkonkellot kutsuvat jumalanpalvelukseen
joka sunnuntai.

Ehtoollisjumalanpalvelusta kutsutaan kirkon vanhan perinteen mukaan messuksi. Vaihtoehtoisesti toimitetaan sanajumalanpalvelus.

Jumalanpalveluksen toteuttamisessa seurakuntalaisilla on tärkeä tehtävä. Vapaaehtoiset messuavustajat voivat vuorollaan olla olla toteuttamassa papin ja kanttorin kanssa jumalanpalvelusta.

Messuavustajan tehtäviä ovat esimerkiksi virsikirjojen ja käsiohjelmien jakaminen, ristin ja kynttilöiden kantaminen ristikulkueessa, Raamatun lukukappaleiden ja esirukouksen lukeminen, vainajien muistokynttilöiden sytyttäminen, kolehdin kerääminen, musiikin esittäminen ja ehtoollisen jakajana toimiminen.

Voit ottaa yhteyttä kirkkoherra Lea Karhiseen, puh. 040 5218 980, ja kertoa, minkä tehtävän koet omaksesi. Kaikkiin messuavustajan tehtäviin annetaan tarvittava opastus. Avustajaksi voit ilmoittautua myös täyttämällä Tule vapaaehtoiseksi -lomakkeen, jolla voit ilmoittautua myös muihin seurakunnan vapaaehtoistehtäviin.

Jumalanpalveluksessa liitymme yhteen koko maailmanlaajuisen kirkon kanssa. Yhteinen uskontunnustus muistuttaa meitä siitä, että kirkon usko on kantanut menneitä sukupolvia vuosisatojen ajan tässä elämässä ja se kantaa tänään kaikkia, jotka siihen tunnustautuvat. Kirkon usko kantaa ja kannattaa yksityisen kristityn uskoa. Uskossamme emme ole yksin.

Lemin kirkko on valmistunut vuonna 1786. Kirkko luo juhlavat ja samalla sukupolvia yhdistävät puitteen seurakunnan jumalanpalveluselämälle.

Kirkkotaksia voi käyttää joka sunnuntai. Kyyti tilataan suoraan taksiyrittäjiltä (vähintään 3 henkilöä taksissa). Omavastuuosuuden (7,00/asiakas/menopaluu vuonna 2015) taksi perii suoraan asiakkaalta ja laskuttaa loput seurakunnalta.

Linkit: