Lähetystyö

Lemin seurakunnan lähetyssihteeri on diakoni Pekka Rikkonen. Hän on tavoitettavissa:
Kirkonkylän seurakuntatalolla keskiviikkoisin klo 9-10 p. 0400 416 739.
Kuukanniemen seurakuntakodilla sopimuksen mukaan p. 0400 416 739.
Sähköposti: pekka.rikkonen(AT)evl.fi

Kirpputorin ja kahvikyökin 25-vuotisjuhlia vietettiin Ystävänpäivänä
2016. Juhlassa muistettiin vapaaehtoistyötä tekeviä.

Lemillä toimii neljä lähetyspiiriä, jotka kokoontuvat kirkonkylän seurakuntatalolla ja kodeissa:
kirkonkylä, Kotalahti, Uimi ja Vainikkala.
Tarkemmat tiedot kokoontumispaikoista ja –ajoista ovat Etelä-Saimaassa ja Länsi-Saimaan Sanomissa sekä tällä sivustolla kirkollisissa ilmoituksissa.

Lemin kirkonkylän seurakuntatalon  alakerrassa on toiminut vuodesta 1991 kahvikyökki ja kirpputori. Sinne kokoontuu viikoittain runsaasti väkeä tapaamaan toisiaan, kahville ja ostoksille. Kahvittajina ja kirpputorin myyjinä toimivat seurakunnan vapaaehtoiset. Kirpputorin ja Kahvikyökin tuotto käytetään Lemin seurakunnan nimikkolähettien ja -kohteiden tukemiseen.

Seurakuntalaiset osallistuvat merkittävällä tavalla vapaaehtoistoiminnan kautta lähetystyön tukemiseen.
Perinteiset lähetysmyyjäiset pidetään Lemin seurakuntatalolla ensimmäisenä adventtina.

Lemin seurakunnan kautta välitetään villasukkia Siperiaan, Venäjän vangeille. Nuttuja, myssyjä ja sukkia menee Etiopian keskoslapsille. Lisätietoja lähetyssihteeri Pekka Rikkoselta.

Lemin seurakunnan nimikkokohteet ja -lähetit:
ETIOPIA: Kuurojen erityisopettajat Mirja Himanen ja FM Mekonnen Mulat (SLS)
ISRAEL: Kummilapsityö, Makor HaTikvah'n koululaiset Jerusalemissa (SEKL)
Kummivanhustyö, Ebenezer vanhainkodin asukkaat Haifassa (ELK)
ITÄ-AFRIKKA: avustustyö Afrikan sarvessa (ELK)
SENEGAL: Raamatunkäännöshanke, pulaarinkielisen Vanhan testamentin käännöstyö. (SLS)

Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetystyö ja kansainvälinen diakonia:
Kirkon lähetystyön keskus (KLK)
Suomen Pipliaseura (SPS), www.piplia.fi facebookissa https://www.facebook.com/pipliaseura
Sanansaattajat (Sansa), www.sansa.fi
Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL), www.sekl.fi