Neliääninen virsilaulu

Lemin seurakunta tunnetaan erityisesti neliäänisestä virsilauluperinteestään, joka sai alkunsa 1850-luvulla, kun seurakuntaan perustettiin 60-henkinen mies- ja poikakuoro, joka alkoi harjoitella neliäänistä virsi- ja messulaulua. Tästä alkoi kehittyä perinne, joka on jatkunut näihin päiviin saakka ja jatkuu edelleen.

Jumalanpalvelusten virsisuunnittelussa pyritään siihen, että jokaisessa jumalanpalveluksessa laulettaisiin 1-3 virttä neliäänisesti. Tärkeimpinä juhlapyhinä kaikki jumalanpalveluksen virret lauletaan neliäänisesti. Seurakunnassa on käytössä äänivirsikirja "Lemin äänivirisiä", josta neliääniset virret lauletaan. Kirjan on julkaissut Lemin virsitoimikunta. Sitä voi ostaa tai tilata Lemin kirkkoherranvirastosta.

Neliäänisestä virsilaulusta on myös tehty äänitteitä, joita voi ostaa kirkkoherranvirastosta tai jumalanpalveluksien jälkeen kirkon sakastista.

Kuuntele neliäänistä veisuuta tästä: Virsi 555.

Lemiltä radioitiin jumalanpalvelus 27.7.2014
Alla radiojumalanpalveluksen virsinuotit pdf-tiedostoina