Seurakunta edistää ja vahvistaa lasten ja nuorten oikeuksia

Thursday, October 11, 2018
Sanna Lahtiselle on yhtä pitkä matka niin Lemin kuin Savitaipaleenkin
perhekerhoon.

Osana uuden Taipaleen seurakunnan perustamisen valmisteluja on tehty lapsivaikutusten arviointi, jolla toimintaa ja päätöksentekoa punnitaan lasten edun näkökulmasta.
Arvioinnilla pyritään löytämään heidän hyvinvointinsa kannalta parhaita ratkaisuja.
Lasten ja nuorten näkemykset ovat tärkeitä myös uudessa seurakunnassa, sillä he ovat seurakunnan tulevaisuus. Lasten ja nuorten parissa tapahtuva toiminta on myös merkittävä osa seurakuntatyötä.

Seurakunnan perhekerhoissa lasten on hyvä olla tutussa ja turvallisessa
ympäristössä, missä he tutustuvat myös jo tuleviin koulukavereihinsa,
sanoo Lemin seurakunnan lastenohjaaja Minna Lehikoinen.

Jo nyt Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakunnissa toimii perhekerhoja, jotka ovat lapsen ja aikuisen yhteisiä kerhoja. Aikuinen voi olla vanhempi, isovanhempi, kummi tai muu tuttu ja turvallinen vanhempi.

Kerhot ovat kaikin puolin turvallisia lapsille, sillä paikalla on aina ammattitaitoinen lastenohjaaja.

- Ryhmien koot, kokoontumisajat ja sisällöt vaihtelevat hieman toisistaan, mutta kaikissa on vaunuparkki, tarjoilua, lasten

Henna Vehviläinen ja Hertta-tytär käyvät säännöllisesti perhekerhossa,
mistä molemmille löytyy kavereita ja juttuseuraa.

hoitotilat ja pysäköintitilat autoille. Ohjelmana on askartelua, lauluja ja leikkejä sekä hiljentymistä, kertoo lastenohjaaja Minna Lehikoinen.

Vanhemmille on tarjolla kahvittelua ja pienimmille välipalana tuttuja pikkuväen eväitä.

Tietoja tämän hetken perhekerhoista ja seurakuntien lapsityöstä löytyy kunkin seurakunnan kotisivuilta.

Kun uuden Taipaleen seurakunnan

Arto Vainikka kävi Lemin perhekerhossa jo yli 20 vuotta sitten oman
lapsensa kanssa ja nyt käynnit jatkuvat viikoittain lapsenlapsi Aatu
Kiisken seurana. ”Perhekerhon toiminta on pysynyt entisellään ja siitä
minä pidän”, sanoo Vainikka.

organisaatiorakenne ja käytännön seurakuntatyö hahmottuvat tarkemmin, kerrotaan lapsityöstä ja perhekerhoista ensi vuoden osalta myöhemmin lehdissä ja seurakuntien kotisivuilla sekä facebookissa. Vuoden alusta aloittavan Taipaleen seurakunnan kotisivut löytyvät jatkossa 1.1.2019 alkaen osoitteesta www.taipaleenseurakunta.fi.

Teksti ja kuvat:
Seppo JJ Sirkka