Uuden kynnyksellä

Friday, February 2, 2018

Lemin seurakunnan kirkkovaltuusto päätti 23.1.2018 pitämässään kokouksessa tehdä aloitteen Kirkkohallitukselle seurakuntajaon muuttamiseksi. Mikäli Kirkkohallitus tekee kevään aikana asiassa myönteisen päätöksen, Taipaleen seurakunta perustetaan vuoden 2019 alussa.

Vaikka seurakunnan nimi mahdollisesti muuttuu, työ ja toiminta Lemin alueseurakunnassa jatkuu entiseen tapaan. Tutut työntekijät jatkavat tehtävissään, messuja pidetään kauniissa kirkossamme, lapset kastetaan, kuolleet siunataan ja kihlaparit vihitään avioliittoon. Papinhiihdot hiihdetään, kodeissa kokoonnutaan kinkereille, monipuolinen kerhotoiminta ja nuorisotyö jatkuu, rippikoulun käyneet konfirmoidaan, Kahvikyökissä vaihdetaan kuulumisia ja kirpputorilla tehdään ostoksia lähetystön hyväksi. Kirkkoherranviraston palvelut ovat edelleen saatavissa Lemillä.

Seurakuntaliitos mahdollistaa sen, että kaikki tutuksi tullut säilyy myös tulevaisuudessa, mutta samalla liitos on mahdollisuus myös johonkin uuteen.

Olipa kyse millaisesta muutoksesta tahansa, se herättää aina tunteita: uteliaisuutta, ihmetystä, intoa, jännitystä, pelkoa, jopa surua. Muutos synnyttää myös kysymyksiä. Näihin kysymyksiin ovat sekä työntekijät että luottamushenkilöt valmiit vastaamaan. Älä siis epäröi, jos haluat saada lisää tietoa asiasta.

"Kirkko ja ristilline seurakunta o sellasii armahettui syntisii joukko, joka luottoa Jumaloa ja pyhä Henk herättelyy heis uskua ja rakkautta. Kirkkoa kuvatoa myös äitiks, joka kantoa huolta ja piteä meitä sylisseä.” (Tuula Salmen toimittamasta Lemin murteella kirjoitetusta Katekismuksesta.)

Toivon, että edessä olevista muutoksista huolimatta lemiläiset haluavat edelleen kuulua seurakuntalaisten joukkoon, armahdettujen syntisten joukkoon, ja pysyä sen kirkkoäidin helmassa, joka kantaa huolta ja pitää meitä sylissään.

Lemillä 2.2.2018

Lea Karhinen