Virsimaratonissa 30.9. veisuu ei katkea

22.09.2017

Lauantaina 30.9. Lemin kirkossa veisataan yhdessä 100 virttä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi! 

Virsimaratonia ovat toteuttamassa mm. kanttorit Jonna Imeläinen ja Kari Pettinen, Vilma Liikkanen (viulu), lemiläisiä nuoria ja Lemin kirkkokuoro. Esilaulajia otetaan ilolla vastaan mukaan laulamaan! Mukaan veisaamaan ovat tervetulleita kaikenikäiset laulajat. Mukana voi olla vaikka koko päivän tai valita haluamansa jaksot.

AIKATAULU:

klo 10 – 11           Lauantain toivotut – Seurakuntalaisten toivevirsiä/osa 1

klo 11 – 12           Elämä murheen laaksossa – Virsiä neliäänisesti 

klo 12 – 13           Maan korvessa kulkevi – Virsikirjan uuden lisäosan virsiä

klo 13 – 13.30      Jumalan kämmenellä – Lapset laulaa

klo 13.30 – 14      Taivaan isä suojan antaa – Nuoret veisaa 

klo 14 – 14.30      Soi kunniaksi Luojan! – Ylistysvirsiä

klo 14.30 – 15.30 Kirkkovuoden kauneimmat virret

klo 15.30 – 16.30 Lauantain toivotut – Seurakuntalaisten toivevirsiä /osa 2

klo 16.30 – 17      Siunaa ja varjele meitä – Suomi 100 vuotta, virsiä isänmaalle 

Virsimaraton päättyy virteen 332, HERRAA HYVÄÄ KIITTÄKÄÄ

Tule mukaan veisaamaan!

Kirkon eteisessä koko tapahtuman ajan kahvila lähetystyön hyväksi.

Lue lisää

Lauluryhmä Matkaajat harjoittelee Lemillä ja Savitaipaleella

22.09.2017

Matkaajat -lauluryhmä kokoontuu harjoittelemaan syksyn aikana kuusi kertaa kanttori Jonna Imeläisen johdolla.

HARJOITUKSET:
Ke 27.9. klo 18.-19.30 Lemin kirkko
Ke 11.10. klo 19.-20.30 Savitaipaleen kirkko (HUOM! Aika)
Ke 25.10. klo 18.-19.30 Lemin kirkko
Ma 13.11. klo 18.-19.30 Savitaipaleen kirkko
Ma 20.11. klo 18.-19.30 Savitaipaleen kirkko
Pe 8.12. klo 18.-19.30 Lemin kirkko

Mahdollisesta esiintymisestä tulee myöhemmin lisää infoa.

"Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on.."

Tervetuloa laulamaan!

❤Jonna

p.s. Iloviestiä saa välittää myös naapureille!

Lue lisää

Kysely seurakuntalaisille seurakuntaliitoksesta

06.09.2017

Tällä hetkellä kyselyyn voivat vastata Lemin ja Taipalsaaren seurakunnan jäsenet. Kyselyyn pääset tästä linkistä.

Kysely on tällä hetkellä suunnattu Lemin ja Taipalsaaren seurakunnan jäsenille. Tarkoitus on avata kysely mahdollisimman pian myös Savitaipaleen seurakunnan jäsenille.

Jos kyselylomakkeeseen vastaamisessa tulee jotain ongelmia tai lomake ei toimi, otathan yhteyttä toimistosihteeri Riika Hellströmiin, riika.hellström-at-evl.fi    Saman kaavakkeen voit hakea paperisena Lemin seurakunnan kirkkoherranvirastosta viraston aukioloaikoina (ma klo 13-16, ke ja pe klo 9-12).

Lomakkeiden vastaukset toimitetaan nähtäväksi Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien yhdistymisneuvotteluista vastanneelle ohjausryhmälle. Ohjausryhmässä on mukana jokaisen seurakunnan edustajia.

Kyselyyn pyydetään vastauksia syyskuun loppuun mennessä.

Lue lisää

Esitys Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien yhdistymisestä

08.06.2017

Lehdistötiedote 5.6.2017

Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien yhdistämistä pohtinut valmisteluryhmä on muotoillut  esityksen seurakuntien yhdistämisestä.  Työryhmään kuuluivat kirkkoherrat, talouspäälliköt, kirkkovaltuustojen puheenjohtajat,  Lemiltä ja Taipalsaarelta myös varapuheenjohtajat, kirkkoneuvostojen varapuheenjohtajat sekä henkilökunnan edustaja kustakin seurakunnasta.  

Valmisteluryhmän esityksen mukaan kaikki kolme seurakuntaa lakkautetaan ja kolmesta seurakunnasta muodostetaan yksi seurakunta 1.1.2019 alkaen. Uuden seurakunnan nimeksi ehdotetaan ’Taipaleen seurakunta’. Nimi liittyy jotenkin kaikkiin seurakuntiin ja historiantietojen mukaan Lappeen seurakunnasta erotettiin 1500-luvulla Taipaleen kappeli, josta pian muodostui Taipalsaaren seurakunta.  Myöhemmin Taipalsaaren seurakunnasta erotettiin Savitaipaleen ja Lemin seurakunnat.

Uuden seurakunnan pääkirkoksi esitetään Savitaipaleen kirkkoa.  Tätä perustelaan Savitaipaleen kirkon maantieteellisellä sijainnilla –keskellä tulevaa seurakuntaa – sekä sillä, että Savitaipaleen seurakunnassa jumalanpalvelusten osallistujamäärät ovat suurimmat ja toiminta muutenkin aktiivista.

Uuden seurakunnan kirkkoherraksi tulee joku nykyisten seurakuntien kirkkoherroista. Savitaipaleen kirkkoherra jää eläkkeelle ensi syksynä, eikä virkaa täytetä meneillään olevien yhdistymisneuvottelujen takia. Työryhmä esittää, että kirkkoherraksi tulee Lemin kirkkoherra, Lemin ja Taipalsaaren kirkkoherrojen keskinäisen  sopimuksen mukaisesti.  Tällöin Taipalsaaren seurakunnan kirkkoherrasta tulee Taipaleen seurakunnan kappalainen. 

Taipaleen seurakunnassa toimii kolme alueseurakuntaa, jotka muodostuvat  nykyisistä seurakunnista: Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren alueseurakunnat.  Alueseurakuntien työtä johtaa aluepappi ja alueneuvosto. Alueseurakuntien perustamisesta päättää lopullisesti Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuusto. Alueseurakuntien toiminnasta säädetään tarkemmin uuden seurakunnan kirkkovaltuuston hyväksymässä  ohjesäännössä.

Yhdistymisen seurauksena seurakuntien talous, omaisuus, hallinto ja henkilöstö menee yhteen. Kaikki muutosvaiheessa pakkalistoilla olevat nykyisten seurakutien työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden seurakunnan työntekijöiksi. Lisäksi esitetään, että työntekijöiden virka- ja työpaikat säilyvät entisellään, kukin oman alueseurakuntansa työntekijänä, ellei ole välttämätöntä tarvetta tehdä muutoksia tässä suhteessa.  Kuitenkin tarvittaessa työvoima liikkuu tarpeen mukaan koko seurakunnan alueella.

Työryhmä esittää, että kirkkovaltuustot päättävät yhdistymisasiasta samaan aikaan pidettävissä kokouksissa 23.1.2018.  Varsinaisen päätöksen seurakuntien yhdistymisestä tekee kuitenkin kirkkohallitus kirkkovaltuustojen esitysten pohjalta. Yhdistymisen kannalta asiat sujuvat parhaiten silloin, kun seurakuntien päätökset ovat samansisältöiset.

Ensi syksyn aikana kussakin seurakunnassa käydään yhdistymisestä perusteellista keskustelua  seurakuntalaisten,  luottamushenkilöiden sekä työntekijöiden keskuudessa samalla pohtien ja valmistellen edelleen yhdistymiseen liittyviä yksityiskohtia.

Työryhmä päätti, että syksyn aikana käytävien keskustelujen yhteydessä tehdään myös mahdollisimman laaja vaikutusten arviointi, jossa otetaan huomion lyhyen ja pitkän aikavälin välilliset ja välittömät vaikutukset eri näkökulmista – toiminta, kaikki seurakunnan ikäryhmät ja työntekijät huomioiden, imago-asiat, talous, kiinteistö ja hautaustoimi . Vaikutusten arvioinnissa kirjataan ennakoitavissa olevat liitokseen liittyvät myönteiset ja kielteiset puolet lopullista päätöksentekoa varten.

Lemin seurakunnan kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Anu Karhu ei osallistunut viimeiseen työryhmän kokoukseen.  Edellisessä kokouksessa hän jääväsi itsensä, koska katsoi, että mukana olleilla lemiläisillä ei ole valtuuksia valmistella yhdistymistä ja käydä näitä neuvotteluja, eikä hän myöskään ole liitosesityksen takana.

Ossi Hjerppe

lääninrovasti
Peltoinlahdentie 32
54800 Savitaipale
puh 040 7780212
ossi.hjerppe(at)evl.fi

 

Lisätietoja saa allekirjoittaneelta.

Lue lisää

Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntaliitosneuvottelut - selvitysmiehen loppuraportti liitteenä

21.03.2017

Taipalsaari, Lemi ja Savitaipale käyvät kevään 2017 aikana seurakuntaliitosneuvotteluja.

Seurakuntaliitosneuvottelut pohjautuvat vuoden 2016 aikana tehtyyn yhteistyöselvitykseen. Yhteistyöselvityksen loppuraportti löytyy tästä.

Lue lisää

Onnittelukäytäntö Lemin seurakunnassa

31.12.2015

Seurakunta järjestää yhteisen syntymäpäiväjuhlan 70-vuotiaille. Juhlaan lähetämme henkilökohtaisen kutsun.

Seurakunnan työntekijä käy onnittelukäynnillä halutessanne 75-, 80-, 85-, 90-vuotiaiden ja sitä vanhempien luona. Käynnin sopimisesta pyydämme ottamaan yhteyttä kirkkoherranvirastoon. Virasto on avoinna ma, ke, pe, klo 9-12 ja to klo 13-16, puh. 040 740 5440.
 

Lue lisää