Joulunajan tapahtumat adventista loppiaiseen

28.11.2017

Lemin seurakunnassa on joulun aikaan jälleen paljon tapahtumia kaikenikäisille seurakuntalaisille. On konsertteja, joulukirkkoja, myyjäisiä, Kauneimmat joululaulut -tapahtumia ja messuja, kaksi jouluaaton hartautta sekä tunnelmallinen jouluaamun sanajumalanpalvelus elävin kynttilöin valaistussa kirkossa klo 7. Tapahtumia on eri puolilla pitäjää. Kirkon ja seurakuntatalon ohella kokoonnutaan Kuukanniemen seurakuntakodille sekä tänä vuonna Iitiän laavulle ja Keskisenpään kodalle. Tervetuloa mukaa! Tästä näet koko runsaan tapahtumatarjonnan.

Lue lisää

Seppeltalkoot onnistuivat yli odotusten

17.11.2017

Lemiläinen talkoohenki näytti jälleen voimansa keskiviikkona 15.11. Lemin Marttojen organisoimat seppeltalkoot onnistuivat yli odotusten. Pirkko Sihvon opastuksella yli 50 marttaa ja muuta vapaaehtoista teki havuseppeleitä sankarihaudoille itsenäisyyspäiväksi. Talkookahvit seppeleiden tekijöille tarjosi Salpalinjan oppaat ry. Illan aikana syntyi hyvän matkaa yli sata seppelettä. Kokonaismäärästä vielä puuttuvista seppeleistä Martta-yhdistykset sopivat keskinäisen työnjaon.

Lemillä seppeleet tehtiin pajusta punotun pohjan ympärille. Se osoittautui toimivaksi ratkaisuksi. Pirkko Sihvo oli tehnyt etukäteen liki 50 pohjaa ja punoi niitä vielä lisää talkooillan aikana. Havuja oli toimittanut paikalle useampi henkilö samoin kuin pajuja pohjia varten.

Seppeleet lasketaan sankarihaudoille itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalveluksen jälkeen noin klo 11 alkavan kunniakäynnin yhteydessä. Lemin koululaiset sytyttävät kynttilät sankarihaudoille itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta koulun itsenäisyysjuhlallisuuksien yhteydessä. Seurakunta on hankkinut tätä varten haudoille kynttilät, joiden paloaika on noin 60 tuntia.

Lemilläkin toteutetaan itsenäisyyspäivänä kunniavartio jokaiselle sankarihaudalle. Kunniavartio on haudoilla itsenäisyyspäivän kunniakäynnin ajan. Talkoilla tehdyt seppeleet lasketaan haudoille kunniakäynnin yhteydessä. Toistaiseksi kunniavartioon on ilmoittautunut vasta noin 30 vapaaehtoista. Lemin hautausmaalla on 135 sankarihautaa, joten vapaaehtoisia tarvitaan vielä runsaasti lisää. Kaiken ikäiset vapaaehtoiset voivat ilmoittautua mukaan kunnan vapaa-aikasihteeri Sirkka Liljanderille, puh. 040 5957 350.

 

Lue lisää

Haluaisitko neuloa sukkia tai kaulahuiveja yhteiseksi hyväksi?

06.11.2017   |  Tagit: lähetys, sukat, myyjäiset

Tykkäätkö neulomisesta ja käsitöistä? Haluaisitko neuloa villasukkia lähetysmyyjäisiin tai kaulaliinoja kummivanhukselle? Lankoja ja lisätietoja Pekka Rikkoselta, puh. 0400 416 739. Jos lankavarastostasi liikenee lankoja yhteiseen hyvään, voit toki neuloa sukkia myös omista langoistasi. Lähetysmyyjäisissä kysyntää on kaikenkokoisille sukille: miesten reiluille saapassukille, naisten sukille, unisukille ja lasten kaiken kokoisille sukille. Tällä hetkellä erityisesti lasten sukkia on myyjäisiä odottamassa vain muutama pari.

Lue lisää

Alle kouluikäisen lapsen vanhempi - osallistu kyselyyn

01.10.2017

Sosionomiopiskelija Jaana Heikkinen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta tekee opinnäytetyötä pikkulapsiperheiden avun- ja tuen tarpeista Etelä-Karjalan maakunnan alueella.

Jos on perheessäsi koko- tai osa-aikaisesti alle kouluikäinen lapsi/lapsia, voit vastata internet-kyselyyn 1.10. – 31.12.2017 välisenä aikana. Vastaaminen vie 5–10 minuuttia. Antamasi vastaukset käsitellään nimettömänä ja luottamuksellisesti.

Kyselyyn vastaamalla olet kehittämässä lapsiperhepalveluja alueellasi. Voit halutessasi osallistua myös 100 euron arvoisen perhelounaan arvontaan. Antamiasi yhteystietoja sekä vastauksia ei voi yhdistää toisiinsa.

Linkki kyselyyn:

https://www.webropolsurveys.com/S/D6303F03B91468B5.par                                                     

Kyselyn tekijän yhteystiedot:
Jaana Heikkinen
puh. 0400 884212
jaana.heikkinen@edu.xamk.fi

Lue lisää

Esitys Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien yhdistymisestä

08.06.2017

Lehdistötiedote 5.6.2017

Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien yhdistämistä pohtinut valmisteluryhmä on muotoillut  esityksen seurakuntien yhdistämisestä.  Työryhmään kuuluivat kirkkoherrat, talouspäälliköt, kirkkovaltuustojen puheenjohtajat,  Lemiltä ja Taipalsaarelta myös varapuheenjohtajat, kirkkoneuvostojen varapuheenjohtajat sekä henkilökunnan edustaja kustakin seurakunnasta.  

Valmisteluryhmän esityksen mukaan kaikki kolme seurakuntaa lakkautetaan ja kolmesta seurakunnasta muodostetaan yksi seurakunta 1.1.2019 alkaen. Uuden seurakunnan nimeksi ehdotetaan ’Taipaleen seurakunta’. Nimi liittyy jotenkin kaikkiin seurakuntiin ja historiantietojen mukaan Lappeen seurakunnasta erotettiin 1500-luvulla Taipaleen kappeli, josta pian muodostui Taipalsaaren seurakunta.  Myöhemmin Taipalsaaren seurakunnasta erotettiin Savitaipaleen ja Lemin seurakunnat.

Uuden seurakunnan pääkirkoksi esitetään Savitaipaleen kirkkoa.  Tätä perustelaan Savitaipaleen kirkon maantieteellisellä sijainnilla –keskellä tulevaa seurakuntaa – sekä sillä, että Savitaipaleen seurakunnassa jumalanpalvelusten osallistujamäärät ovat suurimmat ja toiminta muutenkin aktiivista.

Uuden seurakunnan kirkkoherraksi tulee joku nykyisten seurakuntien kirkkoherroista. Savitaipaleen kirkkoherra jää eläkkeelle ensi syksynä, eikä virkaa täytetä meneillään olevien yhdistymisneuvottelujen takia. Työryhmä esittää, että kirkkoherraksi tulee Lemin kirkkoherra, Lemin ja Taipalsaaren kirkkoherrojen keskinäisen  sopimuksen mukaisesti.  Tällöin Taipalsaaren seurakunnan kirkkoherrasta tulee Taipaleen seurakunnan kappalainen. 

Taipaleen seurakunnassa toimii kolme alueseurakuntaa, jotka muodostuvat  nykyisistä seurakunnista: Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren alueseurakunnat.  Alueseurakuntien työtä johtaa aluepappi ja alueneuvosto. Alueseurakuntien perustamisesta päättää lopullisesti Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuusto. Alueseurakuntien toiminnasta säädetään tarkemmin uuden seurakunnan kirkkovaltuuston hyväksymässä  ohjesäännössä.

Yhdistymisen seurauksena seurakuntien talous, omaisuus, hallinto ja henkilöstö menee yhteen. Kaikki muutosvaiheessa pakkalistoilla olevat nykyisten seurakutien työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden seurakunnan työntekijöiksi. Lisäksi esitetään, että työntekijöiden virka- ja työpaikat säilyvät entisellään, kukin oman alueseurakuntansa työntekijänä, ellei ole välttämätöntä tarvetta tehdä muutoksia tässä suhteessa.  Kuitenkin tarvittaessa työvoima liikkuu tarpeen mukaan koko seurakunnan alueella.

Työryhmä esittää, että kirkkovaltuustot päättävät yhdistymisasiasta samaan aikaan pidettävissä kokouksissa 23.1.2018.  Varsinaisen päätöksen seurakuntien yhdistymisestä tekee kuitenkin kirkkohallitus kirkkovaltuustojen esitysten pohjalta. Yhdistymisen kannalta asiat sujuvat parhaiten silloin, kun seurakuntien päätökset ovat samansisältöiset.

Ensi syksyn aikana kussakin seurakunnassa käydään yhdistymisestä perusteellista keskustelua  seurakuntalaisten,  luottamushenkilöiden sekä työntekijöiden keskuudessa samalla pohtien ja valmistellen edelleen yhdistymiseen liittyviä yksityiskohtia.

Työryhmä päätti, että syksyn aikana käytävien keskustelujen yhteydessä tehdään myös mahdollisimman laaja vaikutusten arviointi, jossa otetaan huomion lyhyen ja pitkän aikavälin välilliset ja välittömät vaikutukset eri näkökulmista – toiminta, kaikki seurakunnan ikäryhmät ja työntekijät huomioiden, imago-asiat, talous, kiinteistö ja hautaustoimi . Vaikutusten arvioinnissa kirjataan ennakoitavissa olevat liitokseen liittyvät myönteiset ja kielteiset puolet lopullista päätöksentekoa varten.

Lemin seurakunnan kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Anu Karhu ei osallistunut viimeiseen työryhmän kokoukseen.  Edellisessä kokouksessa hän jääväsi itsensä, koska katsoi, että mukana olleilla lemiläisillä ei ole valtuuksia valmistella yhdistymistä ja käydä näitä neuvotteluja, eikä hän myöskään ole liitosesityksen takana.

Ossi Hjerppe

lääninrovasti
Peltoinlahdentie 32
54800 Savitaipale
puh 040 7780212
ossi.hjerppe(at)evl.fi

 

Lisätietoja saa allekirjoittaneelta.

Lue lisää

Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntaliitosneuvottelut - selvitysmiehen loppuraportti liitteenä

21.03.2017

Taipalsaari, Lemi ja Savitaipale käyvät kevään 2017 aikana seurakuntaliitosneuvotteluja.

Seurakuntaliitosneuvottelut pohjautuvat vuoden 2016 aikana tehtyyn yhteistyöselvitykseen. Yhteistyöselvityksen loppuraportti löytyy tästä.

Lue lisää

Onnittelukäytäntö Lemin seurakunnassa

31.12.2015

Seurakunta järjestää yhteisen syntymäpäiväjuhlan 70-vuotiaille. Juhlaan lähetämme henkilökohtaisen kutsun.

Seurakunnan työntekijä käy onnittelukäynnillä halutessanne 75-, 80-, 85-, 90-vuotiaiden ja sitä vanhempien luona. Käynnin sopimisesta pyydämme ottamaan yhteyttä kirkkoherranvirastoon. Virasto on avoinna ma, ke, pe, klo 9-12 ja to klo 13-16, puh. 040 740 5440.
 

Lue lisää